Dežela zlatih ribic in pametnih svinjSinoči so se zgodili tako težko pričakovani Viktorji. Težko pričakovani predvsem za anoreksične misice, ki so mesec dni stradale ob vodi in dietnih tabletah, da so se lahko stlačile v svoje cenene večerne obleke.

Pravzaprav je celotna prireditev izpadla precej ceneno. Navkljub redkim “posebnežem”, ki izpadejo iz kategorije slavnih predvsem zato, ker po svetu hodijo s karizmo in naokoli trosijo inteligentne nekaj vrstične konkretno nastavljene stavke.

Verjetno se tistim, ki so prireditev gledali iz naslonjača prenos iz Cankarjevega Doma niti ni zdel tako slab-no, ne vem, ker ga definitivno ne bom pogledala, ker mi je že sama prireditev videna na licu mesta, povzročila zaspanost desne noge, slabost zaradi pred mano sedeče smrdeče misice ne vem katerega ozvezdja v kozmičnem sistemu in prevelike količine nepotrebnega balasta nesmešnih diaologov podeljevalcev kipcev. Ok razen, če si poleg odprem liter in pol penine. To bi še preživela.

 Celoten koncept podelitve Viktorev popularnosti ni slab. Slaba pa je bila izbira  nekaterih nastopajočih, izbira gostov in izbira nominirancev. Prav je, da ima vsak medijski prostor možnost nagrajevanja in izpostavljanja kvalitete, dobrega, zanimivega in inovativnega. Enako tudi obratno- priznanje za najslabšega….itd. No v tem oddelku bi bila naloga dosti dosti lažja.

V dvorani je bila le peščica takšnih, ki so si blišč tovrstne prireditve zares zaslužili. Vse ostalo-od missic, mistrov, raznih zajčic, wannabe pevk, neznanih plesalk in samooklicanih estradnic kova- bivša vremenka na kanalu A v premajhnih totaletah in butastih nasmeškov na obrazu…vse to izniči kakovost podelitve Viktorjev. Izniči totalno. Kje so prave zvezde? Da jih nimamo? Res ne? Zakaj Viktorje podeljujejo misice? Nimamo nobene lepe igralke ali pevke? Violinistke, baletke, baletnika…?

In potem znana modna oblikovalka, v katero je bilo oblečeno pol dvorane, pravi, da je takšna prireditev pomembna, da se pokažejo vse te lepe večerne toalete. Ok, v dobi interneta smo punca. Daj raje reci, da ti je fajn, ker greš jutri na Maldive z zaslužkom od nekaterih prodanih oblek.

 Toliko napihnjenosti, egocentričnosti, samopomembnosti, narcisizma…še nisem videla  v živo. To, da nekdo vpričo celotne Slovenije pokaže sredinec in navrže nekaj punch linov o politikih in sistemu, ki mu jih je pred tem napisalo neko drugo inteligentno bitje-temu ne moremo reči izvirnost in tega se ne bi smelo nagrajevati. Živimo v času, ko meje ne obstajajo več. Estetike ni več. Kritičnosti ni več. Občutka in smisla ni več. Iskanje smisla v nesmislih kot je to je zaskrbljujoče. Meje imajo smisel. Branijo nas pred propadom humanosti. Branijo pred ponovnim povratkom med neandertalce. Zakaj je tako fino in priznano v družbi, če pljuvaš po nekom? Človek daj potem zaženi revolucijo, ne samo otresati kljun z besedami, ki niso tvoje avtorsko delo. Daj pojdi tja pred Parlament in vrzi granato skozi okno, če si tako pogumen. Ne delaj nekaj na pol. Ne kaži fakiča posredno naslovniku, ker s tem izdajaš svojo primitivnost. Kaj smo res tako butasti?

 Zadnjič mi je nekdo rekel, da na mladih svet stoji in da je prav, da zdaj mladi zmagujejo. Lepa gesta, vendar mene tile zdajšnji mladi odrasli skrbijo-ipak smo zgled našim zanamcem. Kakšen zgled jim dajemo, če na televiziji pokažemo sredinec? Je to kritičnost? Ne, to je odraz nekritične neotesane, prestrašene, nemočne in neokusne družbe. 

Žal mi je, da je tako, vendar tudi to je del nekega plehkega kičastega sistema,  je odraz le tega.

 Po novem bijemo dva boja-javni boj proti vladavini, ki sebično psihopatsko uničuje to kar sploh ni njihovo in boj proti butalcem, ki mislijo, da so smešno zabavni in boljši od sistema sebičnih psihopatov, čeprav s tem bijejo boj sami s sabo, ker itak vedo, da niso sposobni sprememb niti pri sebi kaj šele sprememb v sistemu.

Ne vidim pozitivnega rezultata. Smo dežela zlatih ribic, ki svoje življenje utapljajo v svinjaku pametnih svinj.

Sharing :

Leave a Reply

%d bloggers like this: